Extra Strong: investering in de zorg en welzijn professionals

Extra Strong is een samenwerkingsproject van verschillende partijen uit het onderwijs en zorg- en welzijnsinstellingen in de regio Haaglanden. Het project richt zich op de verbetering van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Het veranderende zorg- en welzijnslandschap vraagt andere competenties van toekomstige medewerkers, en daar richt dit project zich op.

Waar richt de samenwerking zich op?
Extra Strong bestaat uit verschillende programma’s die lopen in de periode 2016-2020.Ten eerste wordt een innovatieve opleiding medewerker zorg en welzijn ontwikkeld, die meer ondernemende, preventief werkende en wijkgerichte medewerkers aflevert.
​Verder wordt er ingezet op de verbinding en samenwerking tussen het mbo en hbo. Thema’s hierbij zijn het bevorderen van de doorstroom, het creëren van een uitdagender leeromgeving in de (langdurige) zorg en de inzet van (zorg)technologie. Ook wordt er binnen Extra Strong gewerkt aan online leren, waarin leren in de praktijk en onderwijs met technologische innovaties centraal staat. Voorbeelden hiervan zijn online coachen en begeleiden van (GGZ) cliënten of de virtual classroom, waarin studenten op school real time lessen volgen vanuit het ziekenhuis.

Extra Strong bouwt voort op een succesvol actieprogramma STRONG (Studie Route Net Gezondheid) in Haaglanden dat zich vooral richtte op innovaties in de zorg om de instroom van jongeren te vergroten.

Samenwerking
Uniek in Extra Strong is het grote aantal partners, vanuit de verschillende branches. Betrokken zijn: ROC Mondriaan (penvoerder), De Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden, Parnassia, WZH, HWW, Careyn, Respect Zorggroep, Saffier de Residentiegroep, Pieter van Foreest, Florence, Middin, Ipse de Bruggen, Xtra, HagaZiekenhuis, MCH/Bronovo-Nebo, ZorgZijn Werkt, Menskracht 7, Noordhoff Health, GGZ Ecademy, Learning Connected.

ZorgZijn Werkt ondersteunt de samenwerking en neemt daarnaast deel aan de stuurgroep van het samenwerkingsproject.

Financiering
Dit project wordt gefinancierd vanuit de deelnemende partijen en vanuit het Regionaal investeringfonds MBO. De komende vier jaar wordt bijna 6 miljoen extra geïnvesteerd waarvan circa 4 miljoen door de samenwerkende organisaties en de gemeente Den Haag en bijna twee miljoen door het ministerie worden verstrekt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.