Even voorstellen: De Haagse Hogeschool

,

De Haagse Hogeschool, de grootste aanbieder van hbo-opleidingen in de regio Haaglanden, heeft de ambitie om van haar 26000 studenten niet alleen hele goede beroepsbeoefenaars te maken, maar vooral ook mensen die stevig in hun schoenen staan en die vanuit dat stabiele perspectief de steeds veranderende wereld met open vizier tegemoet treden. Wij willen onze studenten en medewerkers de skills en tools geven om hun wereld positief te veranderen.

De hogeschool heeft haar wortels diep in de regio Den Haag, en dat zie je ook terug in de vele samenwerkingsverbanden en regionaal maatschappelijk relevante projecten waaraan zij verbonden is. Het project Extra Strong is hiervan een mooi voorbeeld, dat bovendien nauw aansluit bij een deel van de opleidingen en onderzoekslijnen van de hogeschool. Zo heeft De Haagse een onderzoeksplatform met de titel ‘Kwaliteit van Leven: Mens en Technologie’, waar praktijkgericht onderzoek wordt gedaan op het snijvlak van zorg en techniek.

De Haagse sluit zich daarom van harte aan bij de voor haar relevante ontwikkellijnen van het project Extra Strong.

Als slechts 6% van de studenten mbo-Verpleegkundige doorstroomt naar de studie hbo-Verpleegkunde, maar we tegelijkertijd ook vaststellen dat de vraag naar verpleegkundigen in ziekenhuizen, langdurige zorg en thuiszorg op hbo-niveau groot is en nog verder zal stijgen, moeten we tot de conclusie komen dat er ruimte is voor verbetering. Samen met onze partners wil De Haagse binnen de ontwikkellijn ‘doorstroom verpleegkundigen Mbo-Hbo’ vooroplopen door mbo-ers een aantrekkelijk doorgroei- en arbeidsperspectief te bieden, door te werken aan een uitdagende leeromgeving op zowel het mbo als het hbo, en door internationalisering binnen de eigen opleiding verder te verankeren. Ook kijken we naar de mogelijkheden om technologische innovaties niet alleen een belangrijk onderwijsonderwerp te maken, maar ook te gebruiken als onderwijsmethode door bijvoorbeeld digitaal lesmateriaal te ontwikkelen. Zo hopen wij ook een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkellijn ‘Online Learning for Life’.

 

Door: Marisa Rodrigues en Bas Schrijver.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.