Middin: De buurt aan tafel bij woonvoorziening Haven

,

De buurt aan tafel bij woonvoorziening Haven

Het takenpakket van een begeleider in de gehandicaptenzorg verandert snel. Om toekomstige medewerkers klaar te stomen voor die veranderende taken, sluit Middin aan bij Extra Strong. Medewerkers van Middin zien hun rol verschuiven van ‘van zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Zij zoeken naar mogelijkheden om het netwerk rond mensen met een beperking groter te maken én om te zien hoe de cliënt zelf een rol van betekenis kan spelen in zijn eigen wijk.

Zo ook bij locatie Haven van Middin. Daar werkt Jan Alphenaar als begeleider. Jan Willem: “Ik leg nu steeds meer contacten met familie, buurtbewoners en organisaties en bedrijven in de wijk. Zo organiseren we bijvoorbeeld een pop-up restaurant in ons trefpunt”.

Want als de ontmoetingsruimte van de Wassenaarse woonvoorziening verandert in een echt restaurant met een professionele kok is het even feest. Buren en familieleden schuiven aan bij bewoners. Na zes ‘eetdates’ zijn allerlei nieuwe contacten ontstaan. En cliënten van Horeca Middin raken steeds bedrevener in de bediening

Lees verder over dit initiatief op ‘Middin in beeld’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.