Hogeschool Leiden: De Zorg Innovatie Centra Alrijne Ziekenhuis: de schakel tussen mbo en hbo!

,
Hogeschool Leiden | Extra Strong

De Zorg Innovatie Centra Alrijne Ziekenhuis: de schakel tussen mbo en hbo!

Op de Zorg Innovatie Centra (ZIC’s) binnen Alrijne Ziekenhuis, waar mbo- en hbo-studenten samen patiëntenzorg verlenen, wordt in de basis de schakel gelegd tussen het mbo- en hbo-niveau van verpleegkundigen. Dit gebeurt door met elkaar op de werkvloer te streven naar de beste zorg voor de patiënten, onder supervisie van een gediplomeerd verpleegkundige, de coach. De hbo-studenten krijgen wekelijks in Alrijne Ziekenhuis onderwijs vanuit de Hogeschool Leiden en de mbo-studenten vanuit het ROC Mondriaan. Dit onder begeleiding van de docenten van de onderwijsinstellingen en de lecturer practitioner van Alrijne Ziekenhuis. Op die manier delen we de kennis van de verschillende instellingen en opleidingsniveaus. Er vindt zodoende kruisbestuiving plaats.

 

Evidence Based Practice

De hbo-studenten verdiepen zich in de principes van Evidence Based Practice (EBP) en passen dit op de verpleegafdeling toe om zo de zorg te innoveren. EBP wordt tijdens het onderwijs aan de mbo-studenten op een praktische manier behandeld, zodat zij de innovaties in de praktijk kunnen doorvoeren en realiseren. De mbo-studenten verdiepen zich in het klinisch redeneren, en delen hun kennis door middel van presentaties waarbij de hbo-studenten en gediplomeerd verpleegkundigen aanwezig zijn. Door op deze manier actief met en van elkaar te leren, werken en kennis te delen wordt de verbinding tussen het mbo en hbo gelegd, versterkt én verstevigd. Omdat theorie en praktijk zo mooi bij elkaar komen leren we continue met elkaar en verbeteren we de zorg. Want de beste zorg, daar streven we naar.

 

Door: Monica Danielse
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.