Respect Zorggroep: Investeren in de toekomst van de zorg

,

Investeren in de toekomst van de zorg

Als zorgorganisatie is de zorgmedewerker hét kapitaal van je organisatie, voor nu én de toekomst. Voor Respect zorggroep is het goed opleiden van toekomstige zorgmedewerkers dan ook erg belangrijk. ‘Het levert op lange termijn rendement op in de vorm van professionele zorgmedewerkers die met oog voor kwaliteit van zorg, wonen en leven, klantgericht en efficiënt werken’, zegt Marie-Jose Ariens, Hoofd Opleidingen bij Respect Zorggroep.

Opleidingen die aansluiten op de praktijk
De maatschappij verandert; andere wensen en behoeften van cliënten en nieuwe mogelijkheden in de techniek zorgen voor een andere zorgvraag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van domotica, Beeldzorg en de steeds langer thuiswonende cliënt. De kennis en capaciteiten van de zorgmedewerkers moeten op deze ontwikkelen aansluiten. Dat betekent dat ook zorgopleidingen zich hier op moeten aanpassen. Door de samenwerking met Extra Strong wil Respect de aangeboden opleidingen aantrekkelijker maken en nog meer laten aansluiten aan deze veranderende praktijk.

Lessen op het ROC
Respect gaat de samenwerking vanuit het Extra Strong project op verschillende manieren vormgeven. Zo gaan praktijkbegeleiders van Respect onder andere lessen geven op het ROC Mondriaan. Deze lessen bestaan uit specifieke items, die vanuit praktische ervaringen gegeven worden. ‘Daarnaast willen we binnen Respect aantrekkelijke nieuwe opleidingen ontwikkelen, die aansluiten op de behoefte vanuit zowel de toekomstige zorgmedewerkers als de zorginstellingen’, geeft Marie-Jose aan. ‘Alleen op die manier krijg je de zorgmedewerker van de toekomst!’

Een voorbeeld van een mogelijk nieuwe opleiding is een verkorte opleiding psychiatrische zorg in het verpleeghuis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.