GGZ Ecademy

,
GGZ Ecademy Extra Strong

GGZ Ecademy levert bijdrage aan ggz-kennis onder studenten

Goed gekwalificeerd toekomstig ggz-personeel opleiden en studenten enthousiasmeren voor de ggz; dat waren belangrijke motieven van het bestuur van GGZ Ecademy om de pilot Samenwerken scholen te starten. Een project dat naadloos aansluit bij de uitgangspunten van Extra Strong.

Rob Keukens, met z’n wortels in het HBO-onderwijs, is een van de twee projectleiders van GGZ Ecademy die de kar trekken van de pilot Samenwerking scholen. “Kortgezegd behelst deze pilot dat we samen met 8 MBO’s en 9 HBO’s kijken of het na- en bijscholingsmateriaal van GGZ Ecademy ook geschikt is om als lesmateriaal voor studenten in te zetten.”

Kennis over ggz-sector

Sinds vijf jaar ontwikkelt GGZ Ecademy leermateriaal (waaronder e-learning modules) voor haar leden, zo’n vijftig ggz-instellingen. Dit materiaal wordt door de hulpverleners gebruikt om zich te verdiepen in ggz-gerelateerde onderwerpen, variërend van psychopathologie tot en met juridische aspecten in de jeugdhulp of forensische zorg. De ambities reiken echter verder dan de bij- en nascholing van ggz-personeel. Hoe mooi is het als je al voordat iemand aan de slag gaat in de ggz een bijdrage kunt leveren aan zijn of haar kennis over de sector?!

Keukens: “Vanuit de ggz-praktijk is er een grote behoefte aan goed opgeleid personeel. Daarnaast dreigt er over niet al te lange tijd een capaciteitsprobleem binnen de ggz. Om dat voor te zijn is het belangrijk studenten te enthousiasmeren voor de ggz. Met het project Samenwerken scholen kijken we in hoeverre GGZ Ecademy daarin een rol kan spelen.”

Enthousiasme over lesmaterialen

De eerste reacties zijn erg positief. Zowel docenten als studenten zijn enthousiast over de lesmaterialen van GGZ Ecademy. “De e-learningmodules zijn heel bruikbaar voor scholen, zo blijkt”, aldus Keukens. “Nu is het zaak om te kijken in hoeverre we de samenwerking tussen de scholen en GGZ Ecademy kunnen continueren.”

Er wordt gezocht naar een constructie waarbij de scholen als lid kunnen aanhaken. Hoe, dat is de uitdaging van dit moment. Keukens: “In augustus loopt de pilot af en zal er, hoe dan ook, op reguliere basis worden samengewerkt. Inmiddels tonen ook al andere dan de scholen die meedoen aan de pilot zich geïnteresseerd.”

Klik hier om meer te weten te komen over GGZ Ecademy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.