Start Zorg Innovatie Centrum Acute Keten

,

Na de succesvolle lancering van het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) van het Alrijne Ziekenhuis, start Parnassia Groep eind augustus met het eerste GGZ zorg innovatie centrum van Nederland. Met het Zorg Innovatie Centrum Acute Keten slaan Parnassia Groep en Extra Strong de handen ineen voor een plek waar opleiding en praktijk samenkomen.

 

Opleiding en praktijk gaan samen in het ZIC

In een Zorginnovatiecentrum gaat leren, onderzoeken en verbeteren/innoveren van de zorgpraktijk hand in hand. Nolly Borsboom  (bestuurder Parnassia Groep en ambassadeur Extra Strong):

“Wij willen ons continu blijven verbeteren, ervoor zorgen dat patiënt en medewerker steeds meer samen zoeken naar innovatieve oplossingen om herstel te bevorderen”

Vanuit deze visie heeft Parnassia Groep een aantal afdelingen binnen de Acute Keten aangewezen om als volwaardige ZIC afdeling te functioneren. Dit in nauwe samenwerking met ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool. Zo’n ZIC is een plek waar mbo- en hbo-leerlingen samen met hun docenten, onze medewerkers elkaar ontmoeten, leren van elkaar en experimenteren. Denk daarbij aan de introductie van de zorgrobot ZORA, de tovertafel voor patiënten met cognitieve problemen en nadenken over innovatieve manieren om met beter te communiceren tussen de verschillende afdelingen binnen de Acute Keten en haar stakeholders.

Excellente studenten van het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool krijgen een uniek aanbod van onderwijs en de kans om hun innovatieve kracht te ontwikkelen door gezamenlijk over de afdelingen heen samen te werken.

 

Eind augustus van start

Samen met medewerkers van de Parnassia Academie, het opleidings- en onderzoekscentrum van Parnassia Groep en Parnassia, is er de afgelopen maanden hard gewerkt dit alles vorm te geven. Met als resultaat dat we eind augustus de eerste studenten mogen verwelkomen.

Studenten gaan gezamenlijk aan de slag om met elkaar een symposium te organiseren over het verbeteren van de gegevensoverdracht van patiënten die opgenomen zijn binnen de Acute Keten.

Nolly Borsboom: “Dit geeft mij niet alleen energie, maar ook de organisatie, medewerkers en studenten. Ik kijk erg uit naar de eerste ZIC die gaat starten.’’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.