GGZ Ecademy

, ,

De pilot om MBO’s en HBO’s te laten experimenteren met het lesmateriaal van GGZ Ecademy wordt dit schooljaar voortgezet. Het gros van de al deelnemende opleidingen en een aantal nieuwe scholen zullen de e-learningmodules van GGZ Ecademy komend jaar (opnieuw) inzetten als lesmateriaal voor studenten.

Vorig jaar sloten 17 HBO’s en MBO’s zich aan bij de pilot die GGZ Ecademy aan Extra Strong koppelt: studenten ervaring laten opdoen met lesmateriaal dat speciaal voor de geestelijke gezondheidszorg is ontwikkeld, zodat zij beter voorbereid zijn op de praktijk. Die pilot was een succes. Veel scholen maakten intensief gebruik van de e-learningmodules van GGZ Ecademy en zagen die als een welkome aanvulling op de leerstof.

In het schooljaar 2017/2018 zal gezocht worden naar een businessmodel waarbij opleidingen definitief kunnen aanhaken bij GGZ Ecademy. Zowel de scholen als de leden van GGZ Ecademy juichen de samenwerking toe, omdat op deze manier een goed synergie ontstaat tussen opleiding en praktijk. Door dezelfde leertrajecten in te zetten bij zowel studenten als op de werkvloer ontstaat een eenduidig opleidingstraject, waar zowel de (toekomstige) werknemer, als de organisatie als de cliënt baat bij heeft.

Het komende schooljaar zullen de contactpersonen van de opleidingen tijdens seminars en workshops kennismaken met de leden van GGZ Ecademy, zodat ook op dat niveau een goede uitwisseling ontstaat tussen scholing en praktijk.

Besluiten opleidingen na dit schooljaar lid te worden van GGZ Ecademy dan zal samen met hen worden gekeken hoe bestaande en nieuwe materialen (nog) beter kunnen worden afgestemd op de studenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.