’s Heeren Loo sluit zich aan bij Extra Strong

,

Drie regio’s van ’s Heeren Loo Zorggroep: Noordwijk, Zuid-Holland Noord Kind & Gezin en Zuidwest Nederland  zijn aangesloten bij Extra Strong in de ontwikkellijn A. Niet geheel onverwachts, want we hebben de handtekeningen gezet onder een overeenkomst met ROC Mondriaan, om 4 jaar, minimaal een groep medewerkers op te leiden in de Combigroep MZ-IG.Dat zijn boven verwachting twee groepen geworden.

De meeste studenten zijn gestart als aspirant leerling in september en hebben hierdoor al binding gekregen met elkaar als groep. Dit heeft een positief effect gehad op de start van de opleiding.

 

Het afgelopen jaar hebben de onderwijskundigen van het ROC en de Coördinator Praktijkopleiding en de Manager Opleidingen van ’s Heeren Loo intensief contact gehad over de wijze waarop dit maatwerktraject met maximale vernieuwingen vorm gegeven zou kunnen worden. De projectgroep komt regelmatig bij elkaar om de vernieuwingen en de aanpassingen te bespreken. Als Manager opleidingen zorg ik dat de regiodirecteuren goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. De wensen die er zijn kan ik direct weer mee terug nemen naar de projectgroep.

 

Win- Win situatie

Deze win-winsituatie wordt versterkt door de korte lijnen met de docenten en de onderwijs-kundigen. Elke week is er een Coördinator Praktijkopleiding op het ROC Mondriaan een uurtje aanwezig om de vragen, die er leven te bespreken en op te lossen en eventuele misverstanden direct aan de kaak te kunnen stellen. Hiermee wordt heel veel ruis voorkomen en zien de studenten, dat wij dit project als werkgever serieus nemen. Ook voor de docenten is het fijn om die betrokkenheid vanuit de praktijk te ervaren.

Dit jaar zal er door een van onze preventie medewerkers aan de Docenten theoretische kennis overgedragen gaan worden over Mondzorg. In de komende periode zal een van onze managers iets vertellen over de Visie en Missie van ’s Heeren Loo. Een van de gedragswetenschapper zal de kennisoverdracht verzorgen over de inhoud van zorg en de methodieken die gehanteerd worden.

Uiteraard willen we hiermee ook bewerkstellingen dat wij over en weer met de GHZ instellingen in onze regio’s onze ervaringen delen.

 

 

Door: Femmy van Egmond (Opleidings Manager ’s Heeren Loo)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.