Doen waar je je goed bij voelt

, , ,

Doen waar je je goed bij voelt

14 dec 2017 verschenen op de website van WZH.

Raymond Reissenweber begon als stagiair en is nu lifestyle coach bij WZH Nieuw Berkendael. Sinds zijn opleiding aan het ROC Mondriaan heeft Raymond niet stilgezeten.

Raymond vertelt: “Tijdens mijn laatste studiejaar werkte ik in de schoolvakanties al bij WZH Nieuw Berkendael. Direct na mijn studie kreeg ik het aanbod om hier te blijven werken. Ik voelde me hier vanaf het begin af aan thuis, dus ik hoefde niet lang na te denken over het aanbod om hier te blijven.”

Bewegen met plezier

Als lifestyle coach zorgt Raymond ervoor dat cliënten met plezier kunnen sporten en op een goede manier bewegen. Dat was vooral in het begin een uitdaging. Hij vertelt: “Iedere cliënt is uniek en heeft te maken met andere beperkingen.”

Blijven ontwikkelen

De ontwikkeling van Raymond stopt niet bij zijn werk als lifestyle coach. Raymond vertelt: “Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarvoor krijg ik continu cursussen en opleidingen aangeboden, vanuit zowel mijn oude opleiding als vanuit WZH.”

Stagebegeleider

Inmiddels is de cirkel rond. Raymond begeleidt dit schooljaar stagiairs van diverse opleidingen, allemaal op het gebied van sport en lifestyle. Enthousiast vertelt hij: “Ik ken de opleiding natuurlijk door en door dus ik weet precies wat ze moeten doen en wat er van ze verwacht wordt. Ik begeleid stagiairs in hun dagelijkse werk binnen WZH Nieuw Berkendael en tijdens de opdrachten die ze vanuit de opleiding of de locatie krijgen.”

App

Niet alleen op persoonlijk gebied blijft Raymond zich ontwikkelen, ook op het gebied van innovatie is hij druk bezig. Zo ontwikkelt hij op dit moment een app waarbij de sportgegevens van de cliënten geregistreerd worden. Hiermee kunnen cliënten laten zien wat ze die dag aan sport hebben gedaan, aan bijvoorbeeld familieleden, mantelzorgers en vrienden. Ook kun je, als begeleider, leuke uitdagingen met cliënten aangaan via de app. Als de cliënten hun uitdaging halen, worden ze daarvoor beloond met bijvoorbeeld een stuk fruit of een uitje naar keuze.

Fitnessprogramma

Samen met een collega heeft Raymond het fitnessprogramma opgezet. Hij vertelt: “We merken dat cliënten het leuk vinden om te bewegen. Ze worden er blij van en onderling praten ze veel over het fitnessprogramma. Inmiddels weet Raymond precies op welke manier iedere cliënt kan bewegen. Vanuit zijn eigen ervaring, studieboeken en overleg met fysiotherapeuten zorgt Raymond ervoor dat er voldoende afwisseling in het fitnessprogramma zit.

Hard werken

Het bewegen is soms hard werken, maar na afloop zijn de cliënten vaak erg blij dat ze gesport hebben.” Raymond laat verder weten: “Voordat ik hier kwam werken, dacht ik dat er niet veel mogelijk was voor deze cliëntengroep. Maar er is juist heel veel mogelijk!”

Dagactiviteiten

Naast het sporten zijn de cliënten overdag ook met andere activiteiten bezig. Raymond vertelt: “Iedere dag wordt gevuld met onder andere creatieve activiteiten, bowlen met de Nintendo Wii, bewegen op muziek, de krant lezen, helpen in de keuken en met mooi weer naar buiten om bijvoorbeeld jeu de boules te spelen.” Deze activiteiten behoren allemaal tot het Dagactiviteitencentrum van WZH Nieuw Berkendael.

Gezonde voeding

Ook lunchen de cliënten iedere middag met elkaar. Vanuit zijn rol als lifestyle coach is Raymond daarbij betrokken. Hij vertelt: “Op dit moment zijn we bezig met gezonde voeding voor cliënten. De eerste stap is daarin al gezet. Er ligt namelijk iedere dag gratis fruit in de Plaza. Volgend jaar wordt dat verder uitgewerkt.”

Goede sfeer

Wat het werken bij WZH Nieuw Berkendael zo bijzonder maakt voor Raymond, is dat iedere dag anders is. Er komen steeds nieuwe werkzaamheden bij en dat houdt het uitdagend. Dagelijks wordt hij bij binnenkomst enthousiast begroet door cliënten. Hij vertelt: “Cliënten worden blij als ze mij zien en dat geeft ook mij een goed gevoel. Daarnaast is de sfeer binnen dit woonzorgcentrum altijd goed. De cliënten, bezoekers en medewerkers zijn vriendelijk en iedereen helpt elkaar.”

De toekomst

Raymond vindt dat je moet doen waar je je goed bij voelt en vooral moet doen wat je leuk vindt. Hij zoekt voor zichzelf graag naar een uitdaging. In de toekomst wil Raymond doorgroeien naar persoonlijk begeleider voor cliënten binnen WZH Nieuw Berkendael. Hij vertelt: “Het is me al een keer aangeboden, maar toen was ik net begonnen met het begeleiden van stagiairs. Hierna zou ik graag meer individueel met cliënten aan de slag gaan.” Voldoende ruimte voor nieuwe uitdagingen dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.