Werken in de ouderenzorg is een eer

, ,

Ze vindt het een eer om als verpleegkundige in de ouderenzorg te werken en is trots dat ze zich kan blijven ontwikkelen. Wendy Snijder vertelt.

Een VMBO snuffelstage van een paar dagen zorgde er voor dat Wendy Snijder haar hart verloor aan de ouderenzorg. Toch maakte ze eerst nog een klein uitstapje naar het ziekenhuis.

VIG

Wendy vertelt: “Na het VMBO deed ik de opleiding tot verzorgende, om vervolgens aan de slag te gaan in het ziekenhuis. Daar ging alles snel: tussen het moment van opname en ontslag zat soms zó weinig tijd.  Dan was een patiënt bij mijn volgende dienst alweer weg. Dat vond ik vervelend en het bevestigde wat ik eigenlijk al wist: de ouderenzorg is mijn plek.”

Niveau 4

Ze vervolgt: “Ik solliciteerde bij WZH De Strijp en werd aangenomen als verzorgende niveau 3. Daar werd ik al snel gevraagd om senior te worden. Omdat ik in het ziekenhuis al verschillende certificaten had gehaald, ook voor niveau 4, heb ik toen gevraagd of ik niveau 4 af mocht maken. Dat mocht.”

Aandachtsgebieden

Nu is Wendy senior verpleegkundige en werkt zij bij WZH Hoge Veld. Daarnaast heeft zij een aantal aandachtsgebieden in portefeuille: de MIC commissie en palliatieve zorg. Wendy: “Ik mag zelf bepalen hoe ik collega’s bij deze aandachtsgebieden betrek.  Dat doe ik samen met een club mensen die ik om mij heen heb verzameld.”

Aandacht voor familie

Wendy licht kort één aandachtsgebied toe: “Palliatieve zorg krijgt steeds meer aandacht in verpleeghuizen. Zorg voor de cliënt maar óók voor familie. Ik heb meegedacht over informatievoorziening voor WZH Hoge Veld en ik ben een waakkoffer aan het samenstellen. Het is veel werk, maar het levert veel enthousiasme en dankbaarheid op van iedereen en daar krijg ik zelf heel veel energie van.”

Medezeggenschap

Alsof het niet genoeg is, is Wendy ook nog lid van de ondernemingsraad (OR). Ze lacht: “Ja, ook dat kost tijd, maar vanuit WZH krijg ik uren om invulling te geven aan mijn taak als OR-lid. Ik kan in de OR veel input geven vanuit de werkvloer en ik kan snel schakelen met OR-informatie naar de werkvloer toe. Dat is ontzettend waardevol.”

Minderwaardig

Wendy krijgt regelmatig de vraag of ze het niet zonde vindt van haar diploma dat ze in de ouderenzorg is gaan werken. Ze kijkt boos: “Alsof werken in de ouderenzorg minderwaardig is! Het is juist heel mooi en een grote eer om deel uit te mogen maken van iemands laatste levensfase. Je bouwt echt een relatie op met cliënten en hun naasten.”

Leiderschap

Na 13 jaar heeft Wendy het nog steeds naar haar zin bij WZH: “De functie van verpleegkundige wordt momenteel flink uitgediept. Er is aan alle verpleegkundigen een cursus ‘leiderschap’ aangeboden. Die volg ik met veel plezier. Soms word ik gek van alle e-learnings, opleidingen en cursussen, maar het kan hier toch allemaal maar! Daar mogen we met elkaar best trots op zijn.”

Dit bericht verscheen eerder op de website van WZH.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.