Practoraat Technologie in Zorg & Welzijn

, ,

Het practoraat Technologie in Zorg en Welzijn verbindt Technologie met Zorg & Welzijn

100 studenten (60 studenten van de opleiding maatschappelijke zorg en 40 studenten van de opleiding application development) werken samen aan het ontwerpen en maken van apps voor zorg- en welzijnsinstellingen in de regio Haaglanden. In het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan wordt 8 weken gewerkt aan apps voor;  VR (Virtual Reality) voor ouderen, iBeacons van LVG cliënten en het beter informeren van de vele flexibele werkkrachten.

De opdrachtgevers geven een korte presentatie over hun vraag. 10 gemixte teams gaan vervolgens aan de slag het ontwerpen en maken van de apps, waarbij zij worden begeleid door 4 docenten techniek en 4 docenten welzijn.  Een jury zal uiteindelijk de eindresultaten beoordelen en bepalen welk team tot winnaar benoemd kan worden. Een nieuwe generatie jonge professionals leert aan den lijve de betekenis van techniek voor welzijn en wat het nodig heeft om dat te ontwerpen.

Practoraat Technologie in Zorg & Welzijn in beeld:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.