Studiereis China

, ,

Als vervolg op het bezoek van de Chinese delegatie in mei van het Tianjin Institute of Mechanical and Electronic Technology hebben Moniek Eilers, (school zorg Delft) , Gerda van Nuijsenburg (school zorg Den Haag) en Flora van Eck (programmamanager Extra Strong) een tegenbezoek gebracht aan deze miljoenenstad en de school. Met de school bestaat al langer een samenwerking op het gebied van de opleidingen ICT, mechatronica en automotive.

De school is door de Chinese overheid verzocht een curriculum te ontwikkelen en uit te voeren per september 2018 voor de major Eldery Care. Ouderenzorg is een groot issue in de Chinese samenleving; er is sprake van enorme vergrijzing en ontgroening en traditionele waarden zoals het zorgen voor de ouders door de kinderen staan onder druk door de economische en sociale ontwikkelingen.

De school heeft ons gevraagd hierbij te ondersteunen en kennis te delen, zowel van het theoretische als het praktische BPV deel.

Er is in een week hard gewerkt aan het onderwijsprogramma. Zo is het leerplanschema volledig uitgewerkt voor de 3 jarige opleiding en hebben we diverse werkvormen en activiteiten gedeeld. Onze Chinese partners willen graag dat hun studenten meer initiatief nemen en een actieve leerhouding gaan laten zien. Door gebruik te maken van onze ervaringen (met respect voor de eigen cultuur) is dit zeker mogelijk gebleken. Voor de inrichting van de skillsruimte hebben we praktische tips en materialen aangedragen.

Ook hebben we ondersteund bij de intake van nieuwe studenten in het Engels (!), waarbij elementen uit het criteriumgericht interview werden uitgevoerd en getoond aan docenten en staf. De uitwisseling leverde ons ook veel op; we waren onder de indruk van de discipline en de enorme creativiteit van de studenten en docenten op de campus, daar kunnen wij echt veel meer op inzetten! Via de mail en Wechat zullen we intensief in contact blijven en het 1e half jaar van het programma volgen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.