Learning Connected: Hola, Hallo! Alles goed daar?

, , ,

Via LOL is docente Annelies van der Gaag vorige week gestart met het live online begeleiden van een aantal leerlingen die in Spanje stage lopen.

Op het scherm van de laptop verschijnt via de webcam het vrolijke gezicht van Floor. Enigszins onderuitgezakt op de bank van haar appartement in Spanje. Moe maar voldaan na haar eerste dag hard werken in verzorgingstehuis Casa Verde in Pilar.

Tijdens de eerste live online sessie vertelt leerling Floor honderduit over haar eerste werkdag in en de vele indrukken die ze heeft opgedaan.

Het wordt een interessant gesprek over de taal, eten, uitgaan, collega’s, heimwee, siësta, maar vooral over de verschillen in de zorg tussen Spanje en Nederland. En die verschillen zijn groot, aldus Floor. Zo verbaast ze zich over hoe weinig regels en protocollen er zijn. Zo liggen bijvoorbeeld de morfinespuiten daar gewoon in een la. Als je er een nodig hebt pak je er een en hoeft er niks te worden afgetekend of geregistreerd.

Wat Floor wel naar vindt is dat de cliënten allemaal vast zitten in een stoel op een rijtje. Er wordt alleen de noodzakelijke zorg verleend, maar er is geen tijd voor persoonlijke aandacht. Dat is in Nederland wel anders meent Floor. Daar durven patiënten zelfs te vragen om een andere verpleegkundige als ze je niet aardig vinden! Daar hoef je in Spanje dus niet mee aan te komen.

Toch vind Floor het echt ‘supergaaf’. Ze mag heel veel handelingen zelf doen en leert erg veel. Tot slot geeft Floor een rondleiding met de webcam door haar appartement.

Volgende week weer online juf Annelies? Jazeker! En dan tegelijk met 2 andere Spanje-gangers, Jill en Duncan.

Hasta la próxima, tot snel, Live en online!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.