Evaluatie Extra Strong ROC Mondriaan- Middin

, , ,

Begin november was het hoog tijd voor een eerste evaluatie van de innovatieve stage. Tien weken lang heeft een groep van vijftien studenten van het ROC Mondriaan  stage gelopen bij Middin. Niet zomaar een doorsnee stage, maar 1 dag per week aangevuld met workshops en gastsprekers op verschillende locaties van Middin. 

Uit de evaluatie kwamen vele positieve reacties. De groep stagiaires gaf aan dat ze VOOR de stage NOOIT overwogen hadden om te kiezen voor de richting van de gehandicaptenzorg. NA de stage bij Middin geven van de vijftien stagiaires er maar liefst zes aan dat ze beslist gaan kiezen voor de gehandicaptenzorg als carrière. Sterker nog….Ze kiezen specifiek voor Middin omdat de stage waardevol is geweest. Dat is een succes waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Het betekent concreet dat de innovatieve stage ertoe heeft geleid dat we na hun diplomering hoogstwaarschijnlijk zes nieuwe collega’s in de zorg mogen verwelkomen! Enkele studenten hebben direct de daad bij het woord gevoegd en hebben zich als tweedejaars student aangemeld voor een flex-contract voor een vervolg  in de praktijk.

De stagiaires geven aan dat ze vriendelijk en professioneel zijn begeleid op de locaties van Middin. Bij de wekelijkse terugkomdagen worden onder meer de workshops Autisme, Epilepsie, NAH genoemd als toppers. Ook de workshop over de cliëntadministratie en financiën wordt genoemd als een bijzondere workshop. Een workshop waarin collega’s van een hoofdkantoor op een andere manier toch volop betrokken zijn bij de zorg aan de cliënt.

Een tweede groep studenten is inmiddels gestart. Over tien weken hopen we opnieuw met elkaar terug te kijken op een geslaagde ronde. Want ook deze ronde gaan we met elkaar er weer tegenaan om onderwijs en zorg dichter bij elkaar te brengen.

Door: Middin
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.