Studenten ROC Mondriaan voor ‘Ik Zorg’ campagne op de radio

,

In de afgelopen maanden hebben eerste jaars verpleegkunde studenten van ROC Mondriaan een schoolopdracht uitgevoerd waarin zij de vier branches waarin de MBO verpleegkundige werkzaam is verkend hebben. In sub groepjes hebben deze studenten zich verdiept in het werken in het algemeen ziekenhuis, het verpleeg- verzorgingshuis en thuiszorg, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg.
Zij zijn hierbij op zoek gegaan naar de werkzaamheden van de verpleegkundige en naar andere disciplines met wie de verpleegkundige samenwerkt. Uiteindelijke hebben alle studenten hier per groepje een presentatie op school over gegeven. Vier studenten uit een BBL groep hebben daarnaast meegewerkt aan een radio programma op de lokale omroep van Leidschendam-Voorburg, Stompwijk en Wassenaar: Midvliet fm.

In het radioprogramma Baanbreker hebben zij als een ambassadeur van de betreffende branche een promotieverhaal verteld over het werken als verpleegkundige. Door deze bijdrage hebben zij invulling gegeven aan een wervingscampagne van de overheid: IK ZORG! Deze campagne, die sinds 1 november op de televisie en radio te zien en horen is, probeert mensen te enthousiasmeren om voor een beroep in de zorg te kiezen.

Luister de radiofragmenten terug:

Naomi, Kimberley Jane, Rebecca en John, hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan deze campagne.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.