The Switch game beste presentatie op symposium Zorgtechnologie 2018 – 2019 – Hogeschool Rotterdam

,
witch game Hogeschool Rotterdam

Op woensdag 23 januari 2019 vond het gezamenlijke symposium van de minor Zorgtechnologie en project Smart en Duurzame E-zorg Concepten Rotterdam (SEDECR) plaats. Studenten van de minor Zorgtechnologie van Hogeschool Rotterdam hebben een half jaar lang samen met gebruikers, zorgprofessionals en -instellingen gewerkt aan innovatieve oplossingen voor bestaande problemen in de zorg. De minorgroepen bestaan uit studenten vanuit zorg, ICT, ontwerp en techniek opleidingen.

The Switch Game

Van ‘De Bloem’ en ‘De Ster’, hulpmiddelen om de wirwar lijnen en snoeren op de ICK en ICN te ordenen, tot ‘De Pottenkijker’ om drainpotten ergonomisch verantwoord staand af te kunnen lezen: de meest originele en waardevolle concepten kwamen voorbij. Tien genomineerde groepen presenteerden hun concept en tijdens de posterwalk werden de overige ideeën en prototypes van de in totaal 32 minorgroepen gedemonstreerd.

‘The Switch Game’ ging ervandoor met de prijs voor ‘Beste presentatie’. De game is een spel voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Door middel van één druk op de knop worden ballen in een speciaal ontworpen spelbak geschoten. Er is een compleet werkend prototype opgeleverd aan de opdrachtgever en tijdens de testen waren alle betrokken partijen enthousiast.

De Sociale Kaart: tekst gaat verder onder foto.

Overige prijzen

De prijs voor ‘Beste posterpresentatie’ ging naar ‘De Sociale Kaart’: een systeem dat zorgt voor een overzicht van instanties voor bewoners en professionals in de wijk. ‘De Sociale Kaart’ heeft als doel om bewoners in de wijk te ondersteunen met het bevorderen van hun welzijn.

Naast de prijzen voor innovatieve concepten, werd ook dit jaar weer de ‘NLB-er van het jaar’ gekozen. Van de 69 studenten in de minor Zorgtechnologie is Nina Ebbing degene die de titel in de wacht sleept. Zij viel op bij het docententeam door haar aanpak en focus. Nina presenteerde: ‘ALEX: de arterielijn extensie’, een met de patiënt meebewegende arterielijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.