TOP-beurs op de Vondellaan

,

Kletsschijven, aangepaste damborden en sjoelgesprekken: drie voorbeelden van ideeën die studenten van de ROC Mondriaan opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg presenteerden op de TOP-beurs, vrijdag op de Vondellaan. TOP staat hierbij voor Toegepaste Ontwikkelings Psychologie. Bbl-studenten werken vier dagen in de week en komen zo vaak situaties tegen waar ze zelf heel creatieve oplossingen voor bedenken. Op vrijdag, hun vaste schooldag, lieten ze dit aan elkaar zien en spraken ze met medestudenten die zo de ideeën konden oppakken om er ook op andere werkplekken mee aan de slag te kunnen gaan. 

​ Het ging hierbij om heel concreet inzetbare ideeën zoals de kletsschijf, waarbij iemand die moeilijk uit zijn woorden kan komen makkelijk kan aanwijzen wat hij of zij bedoelt. Of een dambord met schijven die makkelijker te hanteren zijn voor mensen met een motorische beperking. Ook kwam een groepje studenten met het idee van sjoelgesprekken. Wie een sjoelsteen in een bepaald vakje schuift, krijgt een vraag over een van de vier thema’s, zoals bijvoorbeeld je sociale leven. Dit is een manier om een gesprek goed op gang te krijgen met mensen die zichzelf niet zo gemakkelijk uiten. 

Docenten waren onder de indruk van het enthousiasme van de groep. “Er wordt van alles uitgeprobeerd en dat leidt tot zoveel leuke ideeën. Terwijl er al ontzettend veel bestaat op dit gebied, zie ik hier weer allemaal nieuwe dingen.” Mw. Naumann en mw. Blenke waren de coördinatoren van de beurs. “Het is behoorlijk druk geweest. Er zijn ook veel mensen vanuit de zorgcentra zelf komen kijken. Ik weet zeker dat die heel wat gaan overnemen van wat ze vandaag hebben gezien.”

Dammen met aangepaste stenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.