Zorginnovatie: jong geleerd, oud gedaan

,
technasium, zorginnovatie, hww

Dit schooljaar hebben leerlingen van het Maris Technasium onderzoek gedaan bij HWW zorg in Zorghuis Dr. Willem Drees naar de Wolk Airbag. Dit is een riem die als een airbag opblaast bij de heupen als iemand valt. Hiermee kan heupletsel door een val voorkomen worden.
Onder leiding van teamleider Wendy van den Braak en met de hulp van de medewerkers van Zorghuis Dr. Willem Drees, deden havo- en vwo-leerlingen onderzoek naar het gebruik en de wenselijkheid van de Wolk Airbag.

Op 29 januari presenteerden de leerlingen hun bevindingen van de Wolk Airbag aan hun docenten, ouders en medewerkers van HWW zorg. De scholieren hebben adviezen gegeven om de Wolk nog beter bekend te maken binnen HWW zorg en het gebruik en de voordelen onder de aandacht te brengen.

De samenwerking is van beide kanten goed bevallen. Allereerst omdat de bewoners het erg leuk vonden om geïnterviewd te worden door de scholieren. Daarnaast hebben de leerlingen gezien hoe het er in een zorginstelling aan toe gaat en dat er veel kansen liggen om met innovatie het leven van de bewoners te verbeteren. De docenten van het Maris kijken ook terug op een geslaagde samenwerking en de intentie is om dit volgend jaar te vervolgen. De innovators van morgen hebben hun licht op kunnen steken bij HWW zorg. We verwachten nog veel van deze jonge zorgvernieuwers!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.