Vrijheid om te bewegen

,
ivo op nl doet extra strong

Bewoners van WZH het Anker kregen, in het kader van NL Doet, 18 maart, een workshop tafeltennis met een lunch, geserveerd door de burgemeester van Voorburg. Dankzij de inzet van stagiair Ivo Schotman.

Bij WZH krijgen stagiaires van alle disciplines de kans om zich te ontwikkelen op hun vakgebied. Ook op het gebied van bewegen. Na een jaar stage heeft Ivo zijn examen opdracht voor school, het ROC Mondriaan, Coördinator, Sport- en bewegingsagogie,  op een bijzondere manier afgesloten. Als examenopdracht voor school moest Ivo een kleinschalig evenement organiseren. Hij heeft ervoor gekozen om dit samen te laten vallen met NL Doet.

Tafeltennis en smoothies

Voor de bewoners van WZH het Anker heeft hij een tafeltennistoernooi georganiseerd. “Mijn stagebegeleider heeft mij het zelf laten regelen, maar tegelijkertijd heeft hij me wel op ideeën gebracht, vertelt Ivo.  De burgemeester en wethouders van Voorburg zijn, als vrijwilligers, bij de lunch voor de bewoners komen helpen. Zij hielpen de bewoners bij tafeltennis spelen en deelden erna ook nog smoothies uit. Een hele geslaagde dag vond Ivo zelf.

Ivo op NL Doet

Vrijheid

“Je wordt bij WZH behandeld alsof je een werknemer bent. Alle werknemers en bewoners geven je het gevoel dat je er al jaren werkt. Iedereen is heel vriendelijk en staan open om je te begeleiden daar waar dit nodig is”, vertelt Ivo. “Je krijgt heel veel vrijheid. Je mag altijd werken aan je opdrachten of even langsgaan bij een bewoner om een praatje te maken. Ik kreeg ook heel veel vrijheid bij het opstartten van mijn eigen beweeggroep, namelijk de stoelgym. Ik geef deze les iedere dinsdagochtend en ik doe dit met heel veel plezier.”

Leuke tijd

“Het contact met iedereen verloopt heel fijn en ik heb iedere keer weer zin om naar stage toe te komen. De mensen hier kunnen tegen een leuk dolletje en het is altijd heel erg gezellig tijdens de lunch als alle verschillende beroepen bij elkaar zitten. Ik heb het erg naar mijn zin op stage en ik hoop dat alle stagiaires die na mij nog komen stagelopen net zo’n leuke tijd ervaren als dat ik op dit moment doe.”

Bewegen staat centraal

Bewegen voor de bewoners staat centraal. Het uitgebreide Fit en Fun programma en alle bijzondere programma’s rondom bewegen houden de lichamen van bewoners soepel en het hoofd scherp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.