Stop eens een Kahoot in je Live Online Les!

kahoot quiz in actie lol

ZIC-studenten presenteren Kahoot quiz via LOL. De meeste docenten en trainers zijn bekend met Kahoot. Zo niet, dan wordt het tijd! Kahoot is een leuke laagdrempelige online tool waarmee je vrij eenvoudig quizjes kunt creëren en interactief kunt afnemen tijdens een les.

Een speelse manier van kennis toetsen en …ook prima toe te passen tijdens een live online sessie bleek deze maand!

ZIC-Docent en LOL-trainer Marco Kruider had zijn leerlingen tijdens een live online bijeenkomst een paar weken eerder de opdracht gegeven een presentatie voor te bereiden. De eerste groep heeft 2 weken geleden de spits afgebeten en de hun live online presentatie afgesloten met een heuse Kahoot quiz.

Studente Susanne deelde haar webbrowser zodat de andere studenten de door haar bedachte quizvragen konden zien. De MC-quizvragen konden deelnemers gelijktijdig beantwoorden via de Kahoot-app op hun telefoon. De resultaten werden na iedere vraag door Susanne gedeeld op het online schoolbord waarna zij -als een echte quizmaster- de resultaten doornam en het juiste antwoord toelichtte.

Quizmaster Susanne Live online in actie.

Echt leuk, interactief en leerzaam! Welke LOL-trainer durft en volgt het voorbeeld van Susanne?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.