Uniek evenement voor personeelstekort zorg

De vraag naar personeel in de ouderenzorg wordt steeds groter, ook in de regio Den Haag. Daarom hebben de zorgorganisaties in deze regio onder de naam ZorgScala de handen ineen geslagen. Gezamenlijk willen ze meer mensen enthousiast te maken om de ouderenzorg te komen werken en zo het personeelstekort verkleinen.

Samen met onder andere de gemeente Den Haag en werkgeversvereniging ZorgZijn Werk organiseert ZorgScala op donderdag 12 september het evenement ‘Proef en beleef de zorg’, van 13.00-16.30 uur in MOOOF, Binkhorstlaan 135, Den Haag.

Tijdens dit evenement kunnen bezoekers op een unieke manier kennis maken met de zorg. Er staan 11 zorgorganisaties, ROC Mondriaan, mboRijnland en de Haagse Hogeschool om op een informele manier in gesprek te gaan met bezoekers over hoe het is om in de zorg te werken. Daarnaast geven vijf zorgorganisaties een workshop met uiteenlopende thema’s.

Naast dat bezoekers bij ‘Proef en beleef de zorg’ meer te weten kunnen komen over werken en leren in de zorg, kunnen zij de zorg ook op een bijzondere manier ervaren bij Oudtopia. Zo kun je mee met een ‘boswankeling’ of ‘dagdroom’, kun je ervaren hoe het is om met een minder fit lichaam te moeten leven en kun je testen hoe fit je zelf eigenlijk bent. Tot slot kun je een verouderingsfoto van jezelf laten maken en zien hoe jij eruit ziet als je tachtig bent.

Het evenement is gericht op iedereen die geïnteresseerd is om (weer) in de zorg te gaan werken. Denk hierbij aan zij-instromers (mensen die vanuit een andere sector in de zorg willen gaan werken), herintreders met en zonder zorgachtergrond, senioren met zorgachtergrond die parttime of flexibel inzetbaar willen zijn en mantelzorgers.

Deelname aan het evenement is gratis. Meer informatie: https://www.zorgenwelzijnplein.nl/proef-de-zorg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.