Nieuw CIV op de Aspasialaan

Wie onlangs nog op de Aspasialaan is geweest heeft het waarschijnlijk al gezien. Op de begane grond wordt er druk verbouwd om het nieuwe Centrum voor Innovatief Vakmanschap – technologie in zorg en welzijn (CIV) in maart 2020 klaar te hebben. Het centrum zal gebruikt worden door alle Zorg en Welzijn scholen van het ROC Mondriaan als een inspirerende ontmoetingsplaats waar studenten, docenten en zorgaanbieders uit de regio innovatief aan het werk gaan met nieuwe toepassingen in de zorg. Hier wordt gewerkt aan praktische oplossingen om techniek daadwerkelijk efficiënt in te zetten. 


Praktijkervaring

Of het nu gaat om het welzijn van ouderen, gehandicaptenzorg, revalidatie, zorg thuis of in een instelling; overal zien we steeds meer technologische ontwikkelingen. Innovatieve ideeën en nieuwe technieken om het welzijn van patiënten of cliënten te bevorderen of om de zorgverleners te ondersteunen of te ontlasten. En daarom is het een continu proces van onderzoeken, verbeteren en aanpassen aan de wensen van de gebruikers. Het CIV is dé plaats om technologie te zien, te ervaren, te onderzoeken en te verbeteren. En daarom de regio partner voor toepassing van techniek in de zorg en welzijn. Hier komen de kennis en ervaringen van de collega’s uit het werkveld, docenten en studenten samen. Studenten leren hier boven op het reguliere onderwijs nieuwe vaardigheden.

Ilona Hoving, mede initiatiefnemer van het CIV zegt hierover; ‘graag zouden we studenten willen laten zien hoe techniek in de praktijk werkt en hoe de techniek de zorg kan ondersteunen en medewerkers kan ontlasten. Voor het werkveld willen we trainingen aanbieden om aanwezig techniek in de zorg efficiënter te kunnen inzetten ook als oplossing voor de tekorten in de zorg‘ 


Extra Strong        

Het CIV is ontstaan vanuit het project Extra Strong. Hier hebben we gezien dat techniek en innovatie niet iets is dat stopt. Behoeften van mensen veranderen, woonvormen veranderen en de zorgvraag verandert daardoor ook. Dus is er altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing. Het CIV is een vervolg op en een verduurzaming van de activiteiten die Extra Strong gerealiseerd heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.