CIV bij ROC Mondriaan opent in maart

,

Op 19 maart wordt op de ROC Mondriaan locatie Aspasialaan het nieuwe Centrum voor Innovatief Vakmanschap – technologie in zorg en welzijn (CIV) geopend. Een inspirerende ontmoetingsplaats waar zorgaanbieders uit de regio, studenten en docenten aan het werk gaan met innovatieve toepassingen in de zorg.

Ilona Hoving, mede initiatiefnemer van het CIV: “De technische ondersteuningsmiddelen die er zijn moeten we effectiever inzetten. Vaak is de technologie er al, maar weet niet iedereen even goed hoe het precies werkt. Er is soms toch enige huiver om met techniek aan de slag te gaan, ik denk eerder nog bij zorgverleners dan bij cliënten. Terwijl de voordelen legio zijn. Wie techniek beter in kan zetten, kan een eigen regie voeren en krijgt zo meer tijd voor de cliënt, en dat is zeker met de tekorten in de zorg die er al zijn en die nog groter gaan worden, ontzettend belangrijk.

Binnen het CIV verbinden we drie doelgroepen. Op één staan de studenten. Er wordt vaak gedacht dat die weinig moeilijkheden hebben met nieuwe technologie, maar dat blijkt niet altijd helemaal te kloppen. Door ze in het CIV met technische hulpmiddelen vertrouwd te maken kunnen ze die in de praktijk beter inzetten, waardoor ze meer tijd hebben voor hun patiënten. Dankzij de bestaande samenwerking met het hbo bevorderen we ook de doorstroom. Al onze zorgstudenten zijn hier welkom, dus ook die van onze andere locaties. Dat zal op inschrijving gaan, zodat we een goede programmering hebben en het centrum zo effectief mogelijk gebruikt wordt.

De tweede doelgroep zijn de docenten die we leren binden én boeien. Het is aan hen om het klinisch technologisch redeneren over te brengen. Dus niet alleen klinisch kijken naar een patiënt, maar ook meteen bedenken welke technische middelen in het behandelplan kunnen worden opgenomen. De derde doelgroep is het werkveld. Veel van de huidige Extra Strong partners hebben al aangegeven dat ze ook graag bij het CIV betrokken willen zijn, omdat hier kennis kan worden gedeeld en ontwikkeld met de regionale partners, bedrijven en docenten en studenten. Het CIV wordt de place to be voor de sector zorg en welzijn om stappen te maken!

Aanmelden voor de opening op donderdag 19 maart kan via deze link

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.