St. Eykenburg start speciale Kerstactie en roept iedereen op!

,

Kinder Hart voor Ouderen Challenge. Met deze speciale Kerstactie wil Stichting Eykenburg ouderen in heel Nederland tijdens de kerstdagen een speciaal momentje geven door het opzetten van een kerstliederenactie. En roept tegelijkertijd iedereen op massaal mee te doen aan deze bijzondere challenge.


Het idee
Alle deelnemende organisaties en mensen vragen via brieven, mails, social media of eigen netwerk (school)kinderen uit lagere klassen om een kerstnummer te maken en die opname te delen op social media. Elk gezongen lied wordt afgesloten met het ondertussen bekende ‘hart voor de zorg’ gebaar met de handen. Deze filmpjes hoeven niet professioneel te zijn, maar juist laagdrempelig. De actie is in eerste instantie speciaal gericht op basisscholen, omdat kinderen op die scholen in groepsverband mogen zingen.


Start van de challenge
De Kinder Hart voor Ouderen Challenge start op zondag 7 december en loopt tot 2e kerstdag, zaterdag 26 december. In die periode dagen organisaties en mensen anderen uit mee te doen met deze challenge. Basisscholen en kinderen plaatsen van 7 tot 26 december opgenomen video’s online met de hashtag #Kinderhartvoorouderen.


Meedoen?
We jagen alle zorginstellingen in regio Haaglanden (en zelfs in Nederland) aan mee te doen met deze challenge. Dit initiatief is ontstaan bij Stichting Eykenburg, maar de boodschap is overstijgend. Dat is de reden dat we rechts op deze pagina het document waar de Kerstactie in is uitgewerkt openbaar hebben gemaakt. Alle enthousiaste organisaties hebben de vrijheid het document in te zien en aan te passen naar eigen voorkeuren. In het document staan ook een aantal handige teksten die gebruikt kunnen worden richting basisscholen of andere organisaties. Bij vragen en/of opmerkingen verwijzen wij door naar Nanda Bechtholt. Haar gegevens staan rechts op deze pagina.

We hopen op massale deelname. Om alle ouderen een hart onder de riem te steken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.