Cliënten Weesperstraat weer naar school

,

De afgelopen vier jaar hebben studenten vanuit mbo Mondriaan in het kader van het project Extra Strong verschillende stages gelopen bij Middin. En ook voor dit schooljaar staan weer verschillende bezoeken in de planning. Docente Kumrie Ejupi van mbo Mondriaan vroeg zich af of het mogelijk was om dit eens om te denken. Kunnen we het regelen dat cliënten naar de klas komen om kennis uit te wisselen in plaats van dat de leerlingen naar de locatie gaan?

Met die vraag ben ik (Steven Peters) aan de slag gegaan en om dit te organiseren. Op 18 oktober hebben drie cliënten van locatie Weesperstraat in gezelschap van hun twee enthousiaste begeleiders een kort bezoek aan het Mondriaan gebracht.

De cliënten van de Weesperstraat vonden het geweldig! Ze moesten wel even wennen aan het imposante schoolgebouw. En een zorglokaal met oefenpoppen in een bed is natuurlijk ook heel vreemd. De studenten hadden de taak om onze groep Middinners welkom te heten in hun klas en ze rond te leiden in de school. Weer iets anders dan wanneer zij op een locatie worden rondgeleid. In de klas was het even aftasten, niet iedere leerling gaat even makkelijk met onze doelgroep om, maar lichaamstaal zegt soms meer dan woorden. “Langzaam zag ik het ijs breken, de studenten en cliënten raakten aan de praat en het uur vloog om”.

Terug rijdend naar Middin zat ik te mijmeren hoe mooi dit was… cliënten die aan een schooltafel zitten tussen de studenten (onze collega’s van de toekomst) dat is toch geweldig! Zou het een meerwaarde hebben om in de opleiding MZ-Vig vaker cliënten welkom te heten op school in plaats van andersom?

Wil je meer weten over mogelijkheden voor stage of projecten in het onderwijs? Neem gerust contact op met st.peters@middin.nl Samen leren bij Middin, of op school. Het kan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.